ARTIKEL

Somboon fra Thailand til Thorsager

Somboon Jensen viser den traditionelle thai massage, som praktiseres på en hård madras på gulvet med kunden iført særligt tøj.

THORSAGER – Somboon fra Thailand hedder Jensen til efternavn og kan give traditionel thai massage.

(20. februar 2008)

Af Martin Schultz

Det kan være farligt at få fodmassage i Bangkok – i alle fald for kærligheden. Det oplevede Morten Jensen fra Thorsager på sin tredje rejse til Thailand, hvor han fik så himmelsk en fodmassage, at det endte med kærlighed og ægteskab.
Hans thailandsk-fødte kone Somboon kan nemlig give fodmassage og er uddannet indenfor den klassiske thai massage. Hun blev gift med Morten Jensen og kom til Danmark for tre år siden. Efter at have gennemført de nødvendige skoleophold med danskkurser er hun nu klar til fra hjemmet i Thorsager at løsne blokeringer og forbedre muskelbalancer og dermed give stressede danskere med spændinger ny energi.
Thai massage er en over 2500 år gammel tradition, som rummer elementer af både indisk yoga og kinesisk medicin, men er tilpasset thailandske traditioner.

Ned på gulvet

På sin klinik i Nørregade i Thorsager kan Somboon Jensen give den ægte thai massage, som foregår på gulvet på en hård madras. En sådan thai massage foregår påklædt i tøj, som udleveres i klinikken. Den kombinerer en langsom, rytmisk massageform, som udføres med hænder, underarm, albue og fødder med yogalignende strækøvelser og mange gyngebevægelser. Thai massagen har lighedspunkter med yogaens udstrækning og fokusering på kroppens energibaner, og rummer også elementer af akupressur.
Hele kroppen bliver gennemarbejdet og Somboon bruger både hænder, fødder, knæ, albuer og kropsvægten for at give sin kunde et øget velbefindende.

Både krop og fødder

Klinikken dufter af aromatiske olier, for Somboon Jensen kan også give aroma massage. Det er en behagelig massageform, hvor man bliver masseret med æteriske olier fra forskellige blomster og urter.
Aroma massagen er en mere følsom massage end den fysisk mere håndfaste thai massage. Det er en massageform, som påvirker kundens følelsesmæssige velbefindende ved at dæmpe eller fjerne psykiske belastninger og give velvære og overskud.
Med fra Thailand bringer Somboon Jensen også kendskabet til thai fodmassage, som er godt for blodomløbet og kroppens indre organer. En fodmassage består af et fodbad og derefter begynder selve behandlingen, hvor føddernes reflekszoner masseres og trykkes på med fingre, træpind og knoer. Efter endt massage mærkes en dejlig lethed i fødderne.

Godt i Danmark

Det har været en stor omvæltning for Somboon at komme til Danmark. Men efter næsten tre år i landet ligner det en vellykket integrationshistorie.
– Jeg er glad for at være i Danmark og jeg er meget tilfreds med, at jeg kan bruge det jeg har lært i Thailand til at gøre folk i Danmark glade, siger Somboon. – Jeg vil gerne arbejde, og hvis nogen har brug for det, åbner jeg også gerne min klinik om aftenen og i weekenden, hvor nogen folk måske har bedre tid end på hverdage.
Sidste år fik hun sine to børn til Danmark, som nu går i 6. og 8. klasse på Rønde Skole. Selvfølgelig savner hun sin familie i det nordøstlige Thailand, men det rådes der bod på, når hele familien Jensen til sommer rejser en måned til Thailand.